Det beste av massasje og trening i ett bad


– For 10 år siden var kanskje massasjebad og swim spa fremdeles ansett som en luksus-investering, men i dag leverer vi bad til glade badekunder i hele Hordaland, sier Solveig Strømme, butikksjef i Arctic Spas Vest AS.

Godt for kropp og sjel

Det canadiske selskapet Arctic Spas har siden1994 produsert utendørs massasje- og vanntreningsbad spesielt utformet til bruk i verdens mest værbitte og kalde strøk. Med fokus på design, opplevelse, energibesparelse og minimalt vedlikehold, er badene idéelle til helårsbruk også her i Norge. I sin hage på Troldhaugen er ferskvannsbiolog, sosialentreprenør og foreningsleder i Chime, Jenfrid Stellberg, svært fornøyd med valget om å investere i et Arctic Spa Swimspa.

– Jeg ville egentlig ha en liten stamp å slappe av i, men min mann ønsket en Swimspa med tanke på at han snart på en skånsom måte vil begynne å trene seg opp igjen etter en nylig hjertetransplantasjon, sier Stellberg. Med et Arctic Spa Swimspa / motstrømmsbasseng, følger det også med treningsutstyr, som svømmeseler, ro-sett og strikk for vanngymnastikk.

– Dette er rett og slett et helårsbasseng og et treningsapparat, men uten alt vedlikeholdet og de dyre driftskostnadene, og så er det jo rett og slett en nytelse å sitte der under åpen himmel og nyte deilig varmt vann hele året uansett vær og vind, smiler hun.Stellberg er ikke i tvil om at basert på deres families behov, er Swimspaet fra Arctic Spas Vest AS det rette valget.

– Jeg merker at det hjelper veldig godt på muskelsmerter og stress, spesielt etter det vi har opplevd med min mann nå, som har vært veldig stressende mentalt sett. Det har vært deilig å kunne sitte og ta inn naturen, og høre på svart trosten synge sine siste strofer for kvelden. Det er sjelebot. Det er det det er.

Selvrensende og energieffektiv

Arctic Spas sine produkter er designet med tanke på enkelhet i bruk og kostnadseffektivitet. Badene er utstyrt med ozonrenseanlegg og doserings- og filterløsninger som sikrer en enkel og hygienisk drift. Karet fylles med vann fra hageslangen, og vannet skiftes 2-4 ganger årlig. Ved å investere i saltrensesystem i badet, trenger man kun 1-2 vannbytter hvert år. Det unike «free heat» isolasjonssystemet utnytter overskuddsvarmen fra vannet og pumpene. Vannet holder en konstant, selvvalgt temperatur helt opp til 40 grader. Stellberg fikk swim-spaet sitt levert i mars, og det har allerede bidratt til mange fine stunder sammen med venner og familie.

– Jeg har hatt dameklubben med meg i badet og har innvidd med sjampanje, selvsagt, opptil flere ganger, ler hun.

– Og så banker barnebarna på døren om og om igjen med hele kameratgjengen, klare og forventningsfulle med badetøy. Det har vært utrolig fint i forhold til det sosiale samværet sammen med familie og venner. Det er så fantastisk deilig, og mye bedre enn vi hadde våget å tro. Man har bare ett liv, og man skal ha det godt, sier Stellberg.

Lokal service

– Når man kjøper et bad, så er det en investering, uansett hvor mye man betaler for det. Våre kunder opplever en trygghet i å kjøpe fra en lokal forhandler, med egen butikk og egen serviceavdeling som er tilgjengelig for våre kunder dersom de trenger hjelp, sier Solveig Strømme, som har jobbet i Arctic Spas Vest

– Mange kunder henter badene sine, men vi leverer også med henger eller kranbil, og der det ikke går, så brukes det helikopter for å få badet på plass. For Jenfrid Stellberg har Arctic Spas Vest AS sterke fokus på god og lokalbasert service vært en viktig faktor i valget av leverandør.

– Sånn jeg har følt det som kunde, er Arctic Spas Vest veldig serviceinnstilt. Lurer vi på noe eller trenger hjelp med noe, så svarer de raskt og stiller opp med servicetekniker. Jeg kan jo ingenting om dette, så det har vært veldig greit å ha hjelp nå i starten, smiler Stellberg.

SpaBoy – automatisk vannkvalitetskontroll med wifi/app

Massasjebadeiere Monika Hylland og Geir Ove Lavik er enige i at servicen fra Arctic Spas Vest er meget god.

– Arctic Spas Vest er utrolig gode på kundeservice, og det kan jeg stå for, smiler Hylland. I to år har paret og deres sønn kunnet nyte sitt Arctic Spas Tundra massasjebad i hagen på Askøy. Modellen har blant annet farget belysning under vann som skaper stemning spesielt under de mange mørke timene av året her i nord. Badet har også to pop-up musikkhøyttalere som enkelt forbindes til Bluetooth via mobil.

– Jeg kan sitte i tre og en halv time og høre på Pink Floyd eller Vassendgutane og nyte utsikten innover mot Bergen. Det er sjelden jeg sitter og hører på fuglene, men når konen kommer, så ber hun om at det skal være stille, ler massasjebadnyter og brannmann, Geir Ove Lavik. Arctic Spas sine bad kan leveres med automatisk vannkontrollsystem –

SPABOY,– som via wifi kobles opp mot husets internett, og via en sensor i badet formidles oppdateringer til eiers mobil om status på vannkvalitet, temperatur, hvor mange pumper som går og energiforbruk. Slik slipper eier bruk av teststrips og manuelle målingsenheter.

– Enklere blir det ikke, sier Lavik og smiler.

Velvære hele året

– Et massasjebad og vannterapi gjør godt for den mentale og fysiske helsen, for blodsirkulasjonen og for muskel og leddplager, og med et saltrensesystem installert har huden det også best, sier butikksjef Strømme. Geir Ove Lavik kan selv fortelle at en kollega som har psoriasis var og badet hos ham, og gav Geir tilbakemelding om at huden etterpå aldri hadde vært så fin.

– Man blir så fin og glatt og ren, sier Lavik, og Monika Hylland nikker bekreftende. For Monika er massasjebadet aller mest magisk om vinteren.

– Det er så kjekt når det er snø og iskaldt, og man går opp i det badet og synker ned, og hodet stikker opp med en hue på. Så kan man kose seg med kald drikke og bare se utover mot Bergen og på stjernehimmelen, sier Hylland drømmende. For Lavik er badets selvdrevenhet for en drøm å regne.

– Det er veldig fint å ha en fin base, altså hjemme. Vi har ikke hytte, og tenker at vi trenger ikke enda et sted å male og strigle og slå gresset på. Massasjebadet er så enkelt, og til forskjell fra en hytte, så kan vi bruke det hver dag, smiler Geir Ove Lavik.


VANNTRENING:

Massasjebad, svømmetrening og vanntrening er dokumentert helse- og velværebringende. I dag leverer vi massasjebad og Swimspa til glade badekunder i hele Hordaland, sier Solveig Strømme, butikksjef i Arctic Spas Vest AS, her i et Swimspa sammen med datteren Lorentza.

Artikkelen er tidligere publisert i Bergensmagasinet 21.06.2017

http://arcticspas.no/cialis.htmlhttp://arcticspas.no/imovane.htmlhttp://arcticspas.no/levitra.htmlhttp://arcticspas.no/valium.htmlhttp://arcticspas.no/viagra.html